4 enkla tips för att spara pengar varje månad

Många bäckar små… När det kommer till att spara pengar ligger det mycket i det gamla ordspråket. Det finns nästan alltid saker du kan göra för att få mera pengar över varje månad – oftast småsaker. Hemligheten bakom att spara pengar varje månad är att skippa en eller flera av de onödiga bekvämligheterna. Ju fler onödigheter du gör avkall på, desto mera pengar sparar du.
Läs dessa fyra enkla spartips för inspiration!

1. Ta med eget kaffe

En kaffe om dagen blir snart en dyr affär, det vill säga om du köper kaffet på fik:

”…låt säga en kaffe om dagen för 20 kronor, det blir 400 kronor i månaden – om vi bara räknar vardagar, och endast kaffe”, skriver Expressen i en artikel med 20 spartips för vardagslivet.

2. Laga billig mat

Laga billig mat – och hushåll med den! Det innebär allt från att göra matlådor att ta med till jobbet eller plugget till att handla mat prismedvetet, för att inte tala om att sluta slänga maten när du i stället kan göra något gott av resterna.

3. Cykla till jobbet

Ställ bilen och cykla till jobbet, plugget, shoppingen eller dit du ska. Det är bra för både hälsan, miljön och plånboken. Med en elsparkcykel från Eltra går cyklingen av bara farten, även när du känner dig trött. Det kan rent av vara sex gånger dyrare att köra bil än att cykla, skriver Sveriges Radio i en artikel.

4. Handla på second hand

Bli inte förvånad över hur många fantastiska saker du kan hitta på second hand. Prylar som nästan är i nyskick och som du får för en spottstyver. Om du gillar att köpa ”nya” saker ofta är second hand-butiker ett bra shoppingalternativ.

Scroll to top