Spara pengar och handla med rabattkoder

Det finns många sätt att spara pengar. Genom att handla med rabattkoder när det är möjligt, snåla in på valda saker och välja rätt månatliga avtal.

I kölvattnet av den pågående spridningen av Covid-19 ser det ut som att den globala ekonomin kommer att få en smäll av en storlek vars konsekvenser kommer att kännas under lång tid. Många världen över har redan förlorat sina jobb som en direkt följd av pandemin. För dem som har sina jobb kvar kan det ekonomiska världsläget fortfarande framstå som något abstrakt, något som inte påverkar dem direkt. Det kan dock vara bra att förbereda sig på tider som kräver mer sparsamhet. Att leva mer sparsamt kan innebära att snåla in på saker utan att för den delen leva som en asket. Om du till exempel är på jakt efter en ny soffa kan du hitta en rabattkod för soffadirekt här, men även rabattkoder till andra saker.

Handla med rabattkoder och andra sparknep

Att handla med rabattkoder när det är möjligt är ett bra tips för att spara pengar. Andra saker som ofta dyker upp som ett av de första spartipsen är att ge upp kostnader som uteluncher, kaffe på stan och så vidare – särskilt nu under coronakrisen. Men att ge upp allt som förgyller vardagen är inte nödvändigtvis någon bra sparmetod – även om den fungerar för vissa. Joakim Båge som ibland skriver om ekonomi i Aftonbladet ger istället rådet att du bör sänka kostnaderna för ”tråkiga” saker. Ett sätt att spara flera hundralappar i månaden är med andra ord att se över sådant som dina försäkrings- och elavtal och liknande typer av regelbundna månadskostnader.

Spara på ett hållbart vis

Att leva ekonomiskt handlar nämligen till stor del om att leva hållbart. Alltså att du faktiskt också ger utrymme för den vardagslyx du behöver. Tove Zander, som till vardags är vd hos Unga Aktiesparare, understryker detta i en artikel på SVT. Hon illustrerar det med exemplet att det inte har någon större betydelse på sikt om du sparar ivrigt i fyra månader utan att kunna hålla i det. Vad du vill uppnå är den så kallade ”ränta-på-ränta”-effekten och den får du genom långvarigt sparande.

Scroll to top