Så investerar du i Bitcoin

Är du nyfiken på att investera i Bitcoin? Det är du inte ensam om. BTCX och andra handelsplatser har gjort det enkelt. Här kan du läsa mer om hur du som privatperson kan investera i en högintressant digital valuta.

BTCX (https://bt.cx/sv/kopa-bitcoin/) är en av Sveriges mest väletablerade handelsplatser för Bitcoin och en given startpunkt för dig som bestämt dig för att investera i den digitala valutan. Men varför är Bitcoin något som så många fått intresse för på senare tid?

En flexibel och öppen digital valuta

”Precis vem som helst får använda bitcoin utan att behöva be någon om lov, Bitcoin är öppet för alla i hela världen och ingen kan stoppa dig från att använda det” (källa: Aftonbladet)

Just flexibiliteten i Bitcoin är en av de faktorer som gör det till en så attraktiv valuta. Det är förstås inte allt. På senare år har Bitcoin nått nya rekordvärderingar vilket har gett upphov till att många blivit rika på sina investeringar. För att kunna handla med Bitcoin kan du skaffa ett konto hos BTCX. Det är dock viktigt att tillägga att investeringar i Bitcoin innebär risker precis som alla andra investeringar. Bitcoin är en volatil valuta, vilket du måste ha i åtanke. Det är också bra att känna till att du inte kan ångra överföringar med Bitcoin. Om du till exempel vill köpa någonting online med Bitcoin bör du alltså ha i åtanke att det inte finns några tydliga regleringar för detta, utan sådant som ångerrätt och andra konsumenträttigheter ligger hos den du handlar hos.

Scroll to top