Spara pengar med värmepump

Uppvärmningen står för nästan 60% av svenska hushålls energikostnader. Att se över sitt värmesystem är därför en av de viktigaste åtgärderna du kan göra för att minska din energianvändning.

Under Sveriges ruggiga och kalla vintrar är effektiv uppvärmning ett måste. Men uppvärmningen kan samtidigt bli en riktig energitjuv som ger höga elräkningar. Se över ditt värmesystem och minska din energiförbrukning med smartare lösningar är bra både för klimatet och för plånboken. Till exempel kan en luftvärmepump från https://nkve.se/luft-luft/daikin minska uppvärmningskostnaden med upp till 65%.

Installera en värmepump och sänk energikostnaden

luftvärmeEn värmepump är ett smart komplement till annan uppvärmning. Den är speciellt bra för dig som har uppvärmning med direktverkande el eller som har mindre utrymme, som exempelvis en gäststuga, att värma upp. En luftvärmepump fungerar så att den tar luft utifrån och skickar in värmen från luften i huset. Därför sjunker verkningsgraden allt eftersom det blir kallare ute, men det ska vara riktigt kallt, under minus 20, för att den ska sluta fungera. Därför är en luftvärmepump ett riktigt bra och kostnadseffektivt alternativ i stora delar av landet. Du tjänar snabbt in de pengar inköp och installation kostar i besparing och kan sedan under många år minska din energikostnad.

Det är viktigt att dimensionera värmepumpen rätt för att få maximal effekt. Därför är det bra att alltid konsultera proffs inför köp. En feldimensionerad värmepump värmer sämre och ger därför mindre energibesparing. Mest effektiv är värmepumpen i nybyggda och välisolerade hus men de fungerar i alla typer av fastigheter som komplement till befintlig uppvärmning. Värmepumpen är, förutom att den sparar mycket pengar, också ett klimatsmart alternativ som hjälper till att minska ditt klimatavtryck. Mest skillnad gör det om du går från att elda med olja till att använda förnybara energikällor, där värmepumpen är ett av flera alternativ.

Scroll to top