Få valuta för dina hyrespengar med en bra hyresägare

Att du trivs i din bostad är naturligtvis grundläggande för att du ska må bra i din vardag. Detta innebär att din bostad behöver ligga på ett läge du gillar och att bostaden är i gott skick. Något du kanske inte tänker på vid första stund är att det även är viktigt att ha en bra hyresägare som du kan ha en god relation till. 

En hyresägare är den som bär det största ansvaret för din lägenhet och är den som ska hjälpa dig med alla möjliga problem som kan uppkomma. Har du en bra hyresägare som du har en god relation till kan du verkligen gynnas av detta. Så fort du får ett problem såsom att kylen är trasig eller att du inte har värme i lägenheten kan du bara kontakta din hyresägare som ser till att alla problemen löses. Har ni en bra relation kan du alltid lita på din hyresägare och du kommer att känna att du får valuta för pengarna du betalar i hyra.

Vikten av en bra hyresägare

hyreshusTyvärr är det inte alla som har turen att få en bra hyresägare och detta kan vara förödande för din bostadssituation. Ett exempel är Susanna Johansson som hyr ett hus på Fårösund och har rötskadade fönster och fuktskador i taket. Hon har sagt till hyresägaren flera gånger men hen anser att hennes boende är ”Otroligt bra”. Det du kan göra innan du hyr en lägenhet är att ta dig en titt på den så kallade svarta listan. Här hamnar de hyresvärdar som inte sköter sina fastigheter. Skulle du ha ett problem med din hyresvärd kan du alltid höra av dig till Hyresgästföreningen för att få hjälp.

Har du en bra hyresägare kan du alltid känna dig trygg med ditt boende och behöver inte oroa dig för eventuella onödiga konflikter. Du kan dessutom spara pengar på att har en bra hyresägare som kan hjälpa dig med saker som de egentligen kanske inte måste göra enligt lag.

Bo bra med en hyresägare du kan lita på

Att bo bra i en vettig lägenhet och i ett tryggt samhälle är av yttersta vikt för vårat välmående. Innan du flyttar in i en lägenhet är det en god idé att ta reda på lite mer om hyresvärden för att vara sker på att ni kommer bra överens. Detta kommer du spara pengar på i längden.

Scroll to top