Så köper du lägenhet i Stockholm

Stockholm är en stad som är många lockas av att köpa boende i. En förutsättning för att ditt bostadsköp ska bli bra är att anlita en professionell mäklare som har god insyn i bostadsmarknaden. Att ha en kontantinsats och koll på ekonomin är också viktigt när du ska göra en bostadsaffär.

När planerar att köpa en lägenhet i Stockholm är det mycket som du behöver tänka på. För att göra saken lite enklare kan du kontakta SkandiaMäklarnas mäklarkontor i Stockholm om du vill ha den bästa hjälpen när det kommer till ditt bostadsköp. De är ett mäklarkontor som har god insyn i bostadsmarknaden med god lokalkännedom, de har förmågan att hitta det perfekta boendet för dig. De kan helt enkelt guida dig rätt från början i bostadsdjungeln.

Ansök om lånelöfte innan du går på visning

Realtor,Showing,Young,Couple,Around,Property,For,SaleFörutom att hitta bra kandidater måste du ha koll på din ekonomi och hur mycket du potentiellt kan låna till ett bostadsköp. Du måste räkna på hur mycket du har råd att betala för en lägenhet. Du behöver även har lite marginaler i din ekonomi om exempelvis räntan höjs. Du behöver även ha råd att amortera på lånet och betala månadsavgiften. Hur mycket du behöver amortera beror på hur mycket pengar du lånar. När du har koll på din egen ekonomiska situation ansöker du om lånelöfte, det är bra att ha det när du börjar kolla på lägenheter. Om du hittar en lägenhet som verkligen passar dig ka du ge dig in i budgivningen direkt. För att få ett lån behöver du ha en kontantinsats som är 15 procent av summan du vill låna.

Undersök bostaden noggrant

När du köper en bostad ska du vara noga med att undersöka den ordentligt innan du skriver på papperen, att anlita en oberoende besiktningsman är att föredra. Ett tips är även att kolla upp bostadsrättsföreningens ekonomi, den kan nämligen påverka din månadsavgift i framtiden.

Scroll to top